Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Kawih-kawih Mang Koko I

Posted by bujanggamanik dina Séptémber 18, 2008

Hariring nu Kungsi Nyanding

(Lirik: Winarya Artadinata)

Purnama nu kungsi leungit,
ayeuna nganjang ka buruan deui,
anu kungsi kapiati,
kiwari urang ditepangkeun deui.

Hariring nu kungsi nyanding,
ayeuna datang ngahaleuang deui,
hayu pataréma tineung,
cacapkeun meungpeung aya kasempetan.

Ayeuna mangsa nu éndah,
hayu urang suka bungah,
caang bulan opat welas narawangan,
ati bangblas.

___________________________________________________________________________________________________

Kembang Impian

(Lirik: Dedy Windyagiri)

Antara lolongkrang kiceup urang pateuteup,
bulan pias eunteup na lalangsé kayas,
kaca jendéla nu muka
kaca katresnan nu muka,
peuting téh teuing ku jempling,
asih téh teuing ku wening.

Pangharepan lir laut nu jero,
teu katepi ku sora panggero,
urang teuleuman ku geter deudeuh duaan
urang tataran ku karep jeung pangharepan.

Tong teuing ngedalkeun lisan,
urang guneman na ciptaan,
bagja deukeut patémbongan.

Geter ti ati ka ati,
iber jadina pasini,
saranggeuy kembang impian,
sungkeman kana lahunan.

___________________________________________________________________________________________________

Kembang Tanjung Panineungan

(Lirik: Wahyu Wibisana)

Anaking, jimat awaking,
basa Ema mulung tanjung rebun-rebun,
di pakarangan nu reumis kénéh,
harita keur kakandungan ku hidep.

Geus opat taun ka tukang,
ema nyipta mulung béntang,
nu marurag peuting tadi,
béntang seungit ditiiran, pangangguran.

Anaking, jimat awaking,
basa Ema mulung tanjung rebun-rebun.
bet henteu sangka aya nu datang,
ti gunung rék ngabéjakeun bapa hidep.

Nu opat poé teu mulang,
ngepung gunung pager bitis,
cenah tiwas peuting tadi,
layonna keur ka dieukeun, dipulangkeun.

Harita, waktu layonna geus datang,
ema ceurik, aduh, balilihan,
ras ka hidep, yeuh, na kandungan,
utun inji budak yatim, deudeuh teuing.

Harita, waktu layon geus digotong,
ema inget, geuning, kana tanjung,
dikalungkeun na pasaran,
kembang asih panganggeusan, ieuh, ti duaan.

Anaking, jimat awaking,
lamun ema mulung tanjung reujeung hidep,
kasuat-suat nya pipikiran,
tapina kedalna téh ku hariring.

Hariring éling ku éling,
kana tanjung nu dipulung, éh,
kembang tanjung nu nyeungitan pakarangan,
nu nyeungitan haté urang panineungan.

___________________________________________________________________________________________________

Peuting jeung Pangharepan

Lirik: RAF

Jep angin entong nyoara,
bongan henteu mawa béja,
geus béntang ulah ngiceupan,
bongan teu mawa titipan.

Méga, enggeus geura leumpang,
pék pindingan itu bulan,
bongan neuteup ti tatadi,
tapi henteu mawa jangji.

Duh peuting ku teungteuingeun,
datang ukur mawa keueung,
henteu ngirim panghareupan,
henteu béja-béja acan.

Boro lila diagoan,
sugan anjeun babawaan,
datang mawa panghrepan,
talatah iber jungjunan.

Duh untung mun boga jangjang,
rék hiber arék ditéang,
hayang buru-buru terang,
katineung nu didagoan.

Hayang meunang kacindekan,
anu jadi panyileukan,
naha baris kalakonan,
atawa ukur impian.

___________________________________________________________________________________________________

Jalir

Lirik: S.A.R

Tuh panonpoé saksina,
jeung alam katut eusina,
malah béntang anu peuting,
baranang gigireun bulan,
pada milu mencrong melong,
kabéh pada nyaraksian.

Basa manéhna keur wakca,
ngedalkeun eusi haténa,
kuring kapaksa percaya,
masrahkeun raga jeung nyawa,
haté katut jeung eusina,
walungan jadi saksina.

Mun angin bisa nyarita,
manéhna tangtu balaka,
pan manéhna nu harita,
galindeng mawa subaya,
ngukir jangji jeung pasini,
réka basa rengga-renggi.

Padahal surya can robah,
béntangna nu éta kénéh,
bulan purnama can ingkah,
langit tetep teu marudah,
nu geus jangji henteu tigin,
nu subaya geuning jalir.

Cing alam anu nyaksian,
yén kuring ménta bantuan,
pangjugjugkeun sing katéang,
eusi haténa rampaan,
sugan bisa diteuleuman,
kuring nunggu kapastian.

Mun manéhna mulang deui,
pék mawa putusan jalir,
mupus pasini nu tadi,
kuring moal arék aral,
moal baha kana kadar,
rék tumamprak kana takdir.

___________________________________________________________________________________________________

Wengi Énjing Tepang deui

(Lirik: Tatang Sastrawinata)

Kinanti

Disimbutan ku halimun,
diaping ku indung peuting,
lalaunan ngalayangna,
sukma ninggalkeun jasmani,
ngalayang ka awang-awang,
rék nepungan ka nu tebih.

Nepungan ka urang gunung,
malati di pinggir pasir,
kakara pisan ligarna,
kapendakna tacan lami,
katuruban dangdaunan,
kaheumpikan nagasari.

Kembang diburu dirungrum,
sawengi henteu kawangi,
teuteupan henteu kalanglang,
raraosan mah sawarsi,
hawar-hawar sora hayam,
ciri parantos janari.

Nu nyumput téh humarurung,
teungteuingeun milik diri,
harianeun teuing kadar,
misahkeun anu keur asih,
kembang nganggo dihalangan,
diteundeun ku indung peuting.

Geuning geus aya di pungkur,
indit haté mah murilit,
miang gé da sumoréang,
Parangtritis kapiati,
aduh Enung pileuleuyan,
wengi énjing tepang deui.

___________________________________________________________________________________________________

Sagagang Kembang Ros

Sagagang kembang ros
tawis pangbakti ka diri
sulur wales ti jungjunan
ieuh asih nu wening

Runtuyan harewos
jangji pasini katampi
moal weleh mikaheman
ieuh asih nu wening

Sarining kembang
jatining asih
jadi angkeuhan duh
urang duaan
rasa pangharepan
panteng kayakinan
na dasaring ati
urang duaan

Sagagang kembang ros
tawis pangbakti ka diri
sulur waleh ti jungjunan
ieuh asih nu wening

28 Balesan to “Kawih-kawih Mang Koko I”

  1. Punten, manawi uninga terasna lirik kawih ieu: “Kembang asih di mumunggang…katebak angin ngadalinding…

  2. Pribumi said

    Kembang Asih (Bakang Abubakar)

    Kembang asih na mumunggang,
    katebak angin tingarulang,
    oyag-oyagan lir nu ngagupayan,
    siga jajaka anu rék amitan,
    deudeuh teuing, deudeuh teuing,
    nu amitan henteu ditemonan,
    sok sieun terus pundungna,
    boa moal mulih deui.

    Kembang asih nu geus lawas,
    katebak angin patamburan,
    bet jiga runtah nu taya hargana,
    awur-awuran jauh ti tempatna,
    deudeuh teuing, deudeuh teuing,
    silih asih teu aya buahna,
    sok inggis peunggas dahanna,
    boa rungkad jeung akarna.

    Tina Lima Abad Sastra Sunda, Karya Drs. Wahyu Wibisana, spk.

  3. Nuhun pisan lirikna. Duh janten emut deui mangsa nu tos lawas. Upami laguna cd atanapi mp3na nyondong?🙂

  4. Wah…CD sareng mp3-na mah abdi kedah tataros heula Yi. Insya Allah upami aya dikintunkeun ka Antapani.

  5. Aeh, wios atuh bu teu aya mah teu kedah janten repot milarian. Nuhun🙂

  6. Iwan Gunawan said

    punten,
    manawi kagungan kawing murangkalih Mang Koko waktos siaran di RRI Bandung

    hatur nuhun

  7. rumingkang said

    Ijin kanggo dipublikasi di kaskus nya dulur. ku abdi disebatkeun sumberna ti dieu. Meh teu poekeun teuing nonoman sunda teh

  8. bujanggamanik said

    Ka sadayana anu bade ngopy seratan tina ieu blog, mangga dihaturanan, manawi kaanggo sareng aya mangpaatna kanggo sadayana sasieureun sabeunyeureun.

  9. kaleresan aresep simuring..

    hatur nuhun

  10. sisca said

    Pami lirik lagu “tuh tangkuban parahu aya 2 hate nu janji pasini” eta teh naon judulna sareng saha nu nyanyina? nuhun.

  11. Fernando said

    I Simply Adore the top header concept, very well done.
    did you do it your self?

  12. Due on the country’s broad north-south range, Vietnam is a
    fantastic country to understand more about every time of year.
    In the South, outlets are sometimes US style flat pins.
    The Cao Dai Temple -Representations of key religious figures including the
    ones from Buddhism, Christianity and Islam, the temple would be the second largest in Vietnam.
    This article may be flagged as spam, if you believe it is
    deemed an error please contact us.

  13. Greetings! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin
    that might be able to resolve this problem. If you have any
    suggestions, please share. Many thanks!

  14. Whether you try it for yourself or bring in help, hardwood floor refinishing is a great option to revitalize the flooring inside your home.
    Make likely to take into mind the working expenses of your selected vacuum too.
    If waiting too long between recoating or if your floors are finished older varnish or lacquer,
    you may need to refinish the floors. This article seeks to describe the best way to maintain the look and quality
    of timber flooring. The cord is a generous 30ft – the majority of vacuums come in around at a bit over 20ft.

  15. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures
    on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog.
    Any feedback would be greatly appreciated.

  16. Now that musicians view the inner workings of these woodwinds, they might also be interested to check out a history of
    the ocarina, a review of Karl Ahrens’ Mountain Ocarinas as well as a profile of his story being an ocarina maker. In Holland, a fresh world record may be achieved for your fastest ever time to install parquet wood flooring at the Dutch Parquet Championships. Before using any specific cleaning product, test along with fastness from the carpet by utilizing the cleaner to a hidden part with the carpet. These are some of the easier points to think about when you would like the best vacuum for wood flooring or the very best commercial vacuum. Ash grates only should be completely cleaned out through the months in the event the unit won’t be in use
    for several months with a time.

  17. Click Here said

    I always emailed this blog post page to all my contacts, as if like
    to read it afterward my links will too.

  18. Ahaa, its good discussion on the topic of this post at this place at this blog, I have
    read all that, so at this time me also commenting at this place.

  19. Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wanted to mention that I have really enjoyed surfing around
    your blog posts. After all I will be subscribing
    on your feed and I’m hoping you write once more soon!

  20. Excellent weblog here! Also your web site loads up very fast!

    What web host are you using? Can I am getting your affiliate hyperlink on your host?

    I desire my website loaded up as fast as yours lol

  21. Simply wish to say your article is as astounding. The
    clearness on your post is simply nice and that i
    could think you’re an expert in this subject. Fine with your permission let me to clutch your feed to keep up to date with drawing close post. Thank you 1,000,000 and please continue the gratifying work.

  22. Thanks for sharing your thoughts about best way to lose weight.
    Regards

  23. Howdy! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
    There’s a lot of people that I think would really enjoy your content.
    Please let me know. Cheers

  24. web page said

    Wow, awesome weblog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging glance easy. The entire glance of your
    site is fantastic, let alone the content!

  25. What’s up it’s me, I am also visiting this site on a regular
    basis, this site is truly nice and the visitors are actually sharing nice
    thoughts.

  26. This design is spectacular! You most certainly know how
    to keep a reader amused. Between your wit and your
    videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!)
    Excellent job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
    Too cool!

  27. It’s the best time to make a few plans for the longer term and
    it’s time to be happy. I have learn this submit and if I may just
    I want to suggest you few interesting things or advice.

    Maybe you can write subsequent articles relating to this article.
    I desire to read more things approximately it!

  28. Thank you for any other great article. The place else may just anybody get that type of information in such a perfect method of writing?
    I have a presentation next week, and I am at the search for such
    information.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: