Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Sajak Dua Basa

Posted by bujanggamanik dina Agustus 7, 2008

Dina Karéta Api Peuting
(Usép Romli HM)

Lilir di hiji tempat
Teu katara lebah-lebahna di mana
Poék peuting diranggeum pepedut
Karéta terus nyebrut
Téréh cunduk ka nu dijugjug?
Atawa kebat
Ka ahérat?

In the Night Train

Awake in my seat
No sign of movement. Where are we
Black night wrapped in mist
Train speeds on
To the destination?
Or straight on
To the Beyond?

________________________________________________________________________

Kari Waasna
(Éddo Sy)

Kari waasna
sora lisung tutunggulan
nu nutu di pilemburan
Ukur implengan
nu marandi di walungan
icikibung kokojayan

Jadi lamunan
tegalan anu di dieu
kiwari taya tapakna
tempat ulin susumputan
bet dug deg jadi suhunan
lahan beuki ngaheureutan
barudak kapaksa ulin di jalan

The Memory Lingers

The memory lingers
of the rice pestles sounding in turn
as rice is pounded in the village

Only memories
of people bathing at the side of the river

Happily noisy as they swim

Only day-dreams
of the worked fields that once were here

Now there’s no trace of them

These places where once we played hide and seek
now stand crowded with high roofs
open land is shrinking
and the children must now play on the roads

________________________________________________________________________

Hirup
(Chye Retty Isnendes)

Hirup téh cita-cita
ngudag-ngudag mangsa jeung rasa

Hirup téh tunggara
upaman tresna kayid sulaya

Hirup téh seuneu
nu ngaduruk lulurung sukma

Hirup téh ibadah
réla iklas ngumawula

Hirup téh aci-acining:
Bagja!

Life

Life consists in our ideals
chasing time and feeling

Life consist in our sorrow
when we break the promise of love

Life consist of fire
burning through the alley-way of the soul

Life consist of service
given freel to the almighty

Life consist in its every part
happiness!

Tina Modern Sundanese Poetry

2 Balesan to “Sajak Dua Basa”

  1. aminhers said

    great poet,
    hebat pisan,
    nepangkeun
    best regard
    aminhers

  2. pribumi said

    Hatur nuhun kana kasumpingan sareng komentar saderek aminhers. Salam tepang🙂

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: