Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Si Bungsu

Posted by bujanggamanik dina Januari 23, 2008

photo2.jpgKu Apung SW

Kinanti


Si Bungsu sumedeng lucu

resep seuri remen ceurik

capétang réa paménta

ménta dongéng jeung hariring

tamat dongéng saré tibra

isukan ngarenghik deui

 

 

Sakapeung sok rajeun bingung

mun geus ménta dongéng deui

bingung nyaritakeunana

Nini Antéh teu kaharti

raja geus lain usumna

putri geus lain wancina

 

 

Si Kabayan dongéng lucu

Si Bungsu gé remen seuri

ngala tutut ngala nangka

mitoha éléh ku licik

ari Kabayan ayeuna

cenah henteu matak seuri

 

 

nyaritakeun lembur singkur

sarakan jeung tepis wiring

tutugan nu éndah betah

jeung angin nu ngadalingding

Si Bungsu da urang kota

teu wawuh ka lamping pasir

 

 

Si Bungsu murukusunu

tétéla nanya teu ngarti

naon guyang jeung silanglang

jeung icikibung di leuwi

naon ari ciang-ciang

jeung cihcir nu ngawih ti peuting

 

 

Tungtungna sok rajeun bingung

bari dibarengan sedih

budak kumaha engkéna

teu wanoh ka lemah cai

teu apal sarakanan

rasana teu nyunda deui

 

 

Teu maksud dongéng teu puguh

nyarita hayang kaharti

sugan Si Bungsu micinta

ka lembur nu éndah asri

kumaha nepikeunana

ma’lum ka budak kiwari

 

 

Puguh hirup hayang maju

tur bisa ngigelan wanci

hayang natar pajamanan

bari tetep nya mandiri

narah jadi sarah jaman

rumasa boga pribadi

 

(Tina Lir Cahya Nyorot Eunteung, Editor Ano Karsana, spk.)

Saurang nu Mairan to “Si Bungsu”

  1. fz said

    Ehmmm memang beda nya budak jaman baheula jeung budak jaman kiwari. budak ayeuna moal ngarti jeung moal resepeun mun di dongengan si kabayan…budak baheula moal ngarti mun di dongengan harry poter….ehm… karunya…..budaya sunda….

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: