Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Instruktur Senam

Posted by bujanggamanik dina Januari 7, 2008

senam.jpgKu: Endan Sukanda
Tara-tara ti sasari poé ahad harita mah pamajikan hayang dibaturan senam. Padahal biasana gé paling-paling mun ménta dianteur cukup ku barudak. Mimindengna mah manéhna wé, kawantu kaasup salah saurang instrukturna; jadi leuwih laluasa teu dibaturan jigana téh.

Ti saréngséna solat subuh, pamajikan ngusey dangdan, kaasup kuring didangdanan ku manéhna. Ti mimiti maké trainingpak, topi, kaos kaki, jeung anduk leutik. Kaharti kitu téa mah, da sasatna rék ngawanohkeun nu jadi salaki ka balad-balad senamna.

Cunduk ka lapang Merdéka mani geus ngaliud jelema minuhan lapang, padahal karék jam genep isuk-isuk. Dina podium patugas keur masang sound system, siap-siap rék nyetél kasét musik senam. Ibu-ibu jeung rumaja putri geus saraged, sareungit. Teu kurang-kurang bapa-bapa ogé aya nu miluan senam, tapi tempatna tukangeun ibu-ibu, barisanana ogé teu puguh.

Rada deg-degan ogé basa ditungtun ku pamajikan kana barisan di hareupeun podium téh. Mana komo bari ngadaragoan aba-aba senam téa pamajikan mah teu bosen-bosen ngawanohkeun kuring. Atuh kuring tambah diriung-riung, mani bosen manggut jeung imut téh. Rét ka kéncaeun, sepuh inin-inin pisan siga nu teu bosen-bosen naliti tangtungan kuring, malah dina nu ngariung téh aya banci sagala.

“Teman-teman, yuk kita kenalan kepadanya!” ceuk banci bari gumeulis. Panonna kucap-kiceup kawas nu kapireungpeunan.

Basa aba-aba senam kadéngé ti luhur podium, kuring asa kaweur. Da karék harita atuh miluan senam téh, komo ieu jeung ibu-ibu. Rét ka pamajikan, geus kahalangan ku dua urang. Kawantu tadi basa kuring diriung-riung téa kawasna mah manéhna kasérédkeun. Ah gerakan senam téh rék nurutan nu di luhur podium wé, da kitu pesen pamajikan ogé saméméh indit tadi.

Mimitina musik senam téh musik pemanasan, kabéh ajrag-ajragan bari ngaleuleuskeun ramo-ramo leungeun. Kuring rada ngarérét ka gigireun, kabeneran manéhna ge keur ngarérét ka kuring, kuring milu ajrag-ajragan nurutan nu lian. Kitu jeung kitu wé. Pokona unggal rék ganti gerakan senam téh kuring mah mun teu ngawaskeun nu di luhur podium, ngarérét heula ngintip gerakan ibu-ibu nu pangdeukeutna.

Mun dipikir-pikir, bororaah bisa dipaké conto ku nu lian, da kuring sorangan gé asa ripuh nyaluyukeun gerakan senam jeung batur téh. Mindeng pisan leungeun kuring antel kana leungeun nu gigireun. Atawa mun teu kitu suku pakétrok jeung nu lian alatan pasalia gerakan. Batur ka tukang, kuring ka hareup, atawa nu lian mah ka kénca, kuring ka katuhu. Baé ah, tungtungna mah diheureuykeuh wé gerakan téh sakalian.

Réngsé senam, nu tadi ngarariung téh da birat atuh ngajarauhan. Saméméh aringkah teu paroho ngaromong kieu, “ Ih, panya téh enya wé instruktur, sihoréng téh….” Ceuk hiji ibu-ibu ménor bari ngaléos.

“Ih, sebel, padahal body-nya macho banget!” Ceuk banci nu tadi.

Teu kakantun, nini-nini gé ngémbohan bari jebi ka kuring, ngan teu puguh kadéngéna.

Di jalan waktu mulang didongéngkeun ka pamajikan, barakatak manéhna seuri meni siga nu ngeunah pisan. Leungeun kuring dikenyang, manéhna maca tulisan dina tonggong kaos kuring: “Instruktur Senam”, cenah. Karek inget, pan tadi téh dibéré nginjeum kaos pamajikan, kabeneran ukuranana pas.***

 

(Tina Manglé No. 1906)

13 Balesan to “Instruktur Senam”

  1. Pribumi said

    Mangga Fz, bilih bade nyerat komentar, manawi tiasa ayeuna mah.

  2. fz said

    Aduh enak nya aya senam masal mah, bisa olah raga nyehatkeun badan, terus kumpul2 jeung babaturan atawa kenalan jeung nu teu wanoh, jadi bisa ngalobaan baraya. Aya beja cenah mah loba nu dagang di tempat eta teh. Atuh enak bari sarapan ku rupa2 kadaharan ih…..waasssss. Mun diditu aya nu kitu jeung loba nu dagang kadaharan traditional rek ngiluan da………he he he…..

  3. Consult your agent and allow him to make few suggestions.
    Stay tuned for more articles on Virtual Real Estate, internet real estate ibvesting and this
    revolutionary new platform. For more information on the company’s
    products and services, please calpl this toll free number:
    1.

  4. Gabriella said

    Starting a small business with no money may sound impossible but there are ways to kick off
    a very profitable business without ever spending a single dime of your own money.
    As with everything else, it is only the mindset of the entrepreneur that dictates
    the success and failure of a company. What you give away doesn’t have to be costly, but it must be valuable.

  5. Tax law about businesses in the USA is ever changing.
    Make the process pain-free with debt collection software for a small business that automates this tedious process and
    adds to your company’s bottom line. For clients, you can target neighborhoods, communities
    or even companies.

  6. Kimber said

    The spouse’s family to demonstrate that they can pick an extravagant dress
    with a work on it likewise supported the white wedding shade.
    They’re not really expensive in comparison to other gems and you
    also may acquire a distinctive design by combining it by other valuable gems.
    When you want the wonderful situation for your vacation celebrations, we are the location for you.

  7. Starting a small business with no money may sound impossible but there are ways
    to kick off a very profitable business without ever spending a single dime of your own money.
    If, on the other hand, you are not successful in paying your loans back, you are
    going to develop “bad credit. Clients do not look no matter whether you’ve a small or big budgeted communication service.

  8. Or, perhaps you’re one of those students who desires a challenge, or even a
    good addition to your résumé for Grad school. Platforms:
    Android, Blackberry, i – Phone, i – Pad, Windows Phone.
    Always choose a new account, and look for
    a specialized bank whenever possible.

  9. Eula said

    The equipment itself is not really particularly expensive these times, so leasing can cost considerably more
    in the medium-to-long term. Make the process pain-free with debt collection software for a small business that automates this
    tedious process and adds to your company’s bottom line.
    When travelling, for instance, it would be possible to login to your accounting
    database and enter transactions on the road.

  10. Starting a small business with no money may sound impossible but
    there are ways to kick off a very profitable business without ever
    spending a single dime of your own money. Platforms:
    Android, Blackberry, i – Phone, i – Pad, Windows Phone.
    Clients do not look no matter whether you’ve a small or big budgeted communication service.

  11. Banner ads typically include graphics and text which
    entice Internet users to click on the advertisement.
    As with everything else, it is only the mindset of the entrepreneur that dictates the success and failure of a company.

    When travelling, for instance, it would be possible to login to
    your accounting database and enter transactions on the road.

  12. Tax law about businesses in the USA is ever changing. As with everything else, it
    is only the mindset of the entrepreneur that
    dictates the success and failure of a company. Before you do this,
    examine the publication online to ensure that its website is user friendly.

  13. Then send the postcard to all of the addresses in your area, and try to draw customers in. If, on the other hand, you are not successful in paying your loans
    back, you are going to develop “bad credit. When travelling, for instance, it would be possible to login to your accounting database and enter transactions on the road.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

«
 
%d bloggers like this: