Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Kaca-kaca Layar Sareupna

Posted by bujanggamanik dina Désémber 27, 2007

(Asmarandana)

Hayang balik ka biharimawar.jpg

mulang ka alam ka tukang

sangkan haté lipur palér

teu ngoléang sumoréang

miéling nu geus ilang

gandrung ku nu geus kalarung

tibelat mangsa kaliwat

 

Pikir kalaletir teuing

asa kabur pangacian

batin mangpaung kumejot

kasuat lampah baheula

keur mangsa kieu pisan

di pasir sariak layung

pasini nganti jawaban

 

Bubulak tegaleun eurih

ngawawaas panineungan

lalakon lawas katémbong

gambar heubeul narémbongan

asa cikénéh pisan

di dieu patepung lawung

pasini nganti jawaban

 

Sadagori lir ngageuri

Pungpurutan lir midangdam

parong haréndong umambon

meureun asa ka leungitan

geus lila teu di langlang

na kunaon mana pundung

ngantunkeun tanpa raratan

 

Peurih ku asih nu leungit

parna ku tresna nu musna

lamunan samar kadongdon

kabéh geus ngarajauhan

harepan laleungitan

karaton impian lebur

kumambang kari kalangkang

(Tina Salumar Sastra, Karya WahyuWibisana, spk.)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: