Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Poto Kulawarga

Posted by bujanggamanik dina Désémber 14, 2007

Ku Kang Teten

ala arabHayang boga poto kulawarga, pajangkeuneun di rohang tamu, bring sakulawarga ka studio poto M.

Kuring, pamajikan, katut anak dua didangdanan ala urang Arab. Geyebed, rariged. Komo Si Bungsu mah didangdanan téh bari ceurik ngahinghing. Si Aa lanceukna, merenyeng ka indungna. Hareudang cenah.

“Moal lami kasép, geulis. Tos dipoto gé dilaan deui,” ceuk nu ngadangdanan.

Réngsé dangdan, bring ka studio pamotrétan. Si Bungsu mah bari dipangku ku kuring téh terus wé ceurik… hih da mani hayang kumaha mah.

Juru poto, pangatur lampu jeung dékorasi geus nyampak. Kuring sakulawarga diatur gaya ku Si Akang nu ngadangdanan. Ripuh, kitu lain kieu salah. Puguheun ngatur anak nu dua mah. Unggal rék jeprét dipoto teu jadi deui teu jadi deui… nyéngsol téa, cimata téa, itu téa…ieu téa….ah!

“Jeprét-jeprét kainyah, cangkeul yeuh!” cekéng.

“Muhun. Can nanaon mani tos ngésang kieu,” ceuk pamajikan bari seuri.

“Tenang wé atuh, Pa, da kedah saé,” ceuk juru poto.

Jigana mah capé ngatur tah patugas poto téh. Ahirna mah jeprét wé saayana. Lima kali moto.

Kaluar ti studio poto, langsung muru kasir. “Badé langsung diageungkeun, Pa?” tanyana.

“Tong waka. Cetak wé heula ukuran postcard,” témbal kuring. Sanggeus nanyakeun hargana, créng mayar uang muka. Gutrut kasir nulis dina bon. Song dibikeun.

“Énjing sonten tiasa dicandak,” pokna.

Sapanjang perjalanan balik, pamajikan mah ngecewis wé, “Sugan téh teu matak rudet dipoto kulawarga téh!” pokna.

Kuring mah seuri wé.

Isukna, bada magrib poto téh ditebus. Euweuh nu balég limaanana gé. Aya kuring, pamajikan, jeung Si Aa alus, budak nu bungsu jebi rék ceurik. Aya nu tiluan alus…kuring keur peureum. Tina lima poto téh malah kuring nu jadi pamaéh…Henteu keur peureum, sorban nyéngsol. Sorban rapih, mata beunta….éééh sungut calawak heuay?

Poto kulawarga ditebus. Teu tulus digedékeun. Malah opat poto mah diwewejét. Nu kari téh hiji wé…poto di mana Si Bungsu keur jebi rék ceurik. Kitu gé teu dikana albumkeun. Gular-golér teu dipaliré.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: