Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Si Kabayan Maling Nangka

Posted by bujanggamanik dina Nopémber 30, 2007

gambar-2.jpgHiji poé Si Kabayan jalan-jalan. Manggih tangkal nangka di kebon batur. Nangkana geus aya nu asak. Si Kabayan kabitaeun. Atuh térékél wé naék kana tangkal nangka. Nangka nu geus asak téa diala, terus dipurak dina luhur tangkal. Keur kitu torojol nu bogana. Si Kabayan digebah.

“Hoyah, Si Kabayan maling nangka!”

“Henteu, da,” témbal Si Kabayan.

“Éta geutahna dina biwir, rapet?”

“Henteu, da diminyakan,” témbal Si Kabayan deui.

(Tina Lima Abad Sastra Sunda, karya Wahyu Wibisana, spk.)

18 Balesan to “Si Kabayan Maling Nangka”

  1. jang opan said

    pasti ngandung filosofis nya Teh ??

  2. gajahkurus said

    hehehe….aya terasna?

  3. Andi said

    teh carita ie mah kirang ngertos…

    _______________________________________________________________________________________________

    Cobi diaos sakali deui. Memang sakapeung Si Kabayan teh ngajak mikir ka urang. Cindekna, nu namina tos dewasa komo tos kolot sagala ge kedah gaduh inisiatif nyalira, kalebet Si Nangka tea ceuk Si Kabayan mah.

  4. jaya said

    Lucu pisan carita na nya

  5. […] Si Kabayan Maling Nangka […]

  6. […] Dimuat dina Carita Si Kabayan | 4 Pairan » […]

  7. iqbal said

    duh kirang seeur caritana.

  8. Niar nuraeni said

    Lucu caritaan na,,
    aya anu sanes deui teu carita na tapi masih caritaan si kabayan keneh.

  9. tukem said

    upami dins kisah 1001 malam mah si kabayan teh nasrudin hoja ataw abunawas nu katingalina bodo jeung males padahal cerdik…hehehe

  10. tukem said

    upami dina kisah 1001 malam mah si kabayan teh sami sareng abunawas & nasrudin hoja…katingalina bodo jeung males padahal cerdik..hehehe

  11. wawa said

    sampurasun

  12. by jack kho said

    ieu th aya terasan na t??
    ,.

  13. ujang said

    Haha teh sing seu’eur atuh carita na

  14. ujang acay said

    aduuuuuuhhhhhhhh mani resep da ujangmah kna carita sikabayan teh.. komo deui mun ujang ngabaturan dina caritana tantu bakal tenar meren. nya?

  15. nalista said

    kabayan-kabayan unyu-unyu ikh maaf GJ ※ ₩

  16. Dyah said

    kabayan – kabayan teu ngaku pisan ih…

  17. I’m very happy to uncover this great site. I want to to
    thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and i also have you bookmarked
    to look at new things on your site.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: