Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Sajak Pangangguran

Posted by bujanggamanik dina Nopémber 30, 2007

s_28c7502_high_thumb.jpgKarya Godi Suwarna

Brul. Nu murudul tina sela-sela batu tina sela-sela waktu bari

ngempur raga dilulur harepan. “tong salempang! Pakasaban

ngancik satangkarak nagri!” carék curuk bari tuluy ngabagi-

bagikeun ka anakna ka incuna. Brul. Murudul nu ka ku-

lonkeun nu ka wétan nu ka kalér nu ka kidul tingbaliur seja

ngajual jentulan susuganan aya nu rék nawar daging jeung

tulangna aya nu rék meuli getih jeung uratna tapi geuning

kalah tarepung jeung peteng. Bada ngaprak madhabpapat

manglaksa raga ngajoprak nyaraksian samagaha tengah

beurang mentrang-mentring.”Pangwangunan! Pangorbanan

saméméh sarenang-senang!” haok nu rabeng, ngarapung tuluy

sahéng ngapling langit bari ngabagikeun béntang ka sanakna

ka kadangna. Manglaksa nu samar cabak rék nyorowok bari

meureup tapi sora jeung tanaga teu nyampak dina ketakna.

 

Agustus 94

 

(Tina Saratus Sajak Sunda, karya Abdullah Mustappa, spk.)

5 Balesan to “Sajak Pangangguran”

  1. Uwa said

    Punten ah teu pati ngarti sajak nu iyeu mah..tapi bade ngahaturkeun nuhun ku dipasangna gambar uwa semar sareng si cepot, eta mah balad uwa, uwa mah resep ka karakterna uwa semar srg si cepot teh…he he he…
    Nuhun geulis………U r the best.

  2. go back said

    I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s
    a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable
    for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
    Exceptional work!

  3. gay porn said

    For latest information you have to go to see the web and on internet I found
    this web site as a best web page for hottest updates.

  4. Ramona said

    What’s up to every single one, it’s truly a pleasant for me to visit this website,
    it includes helpful Information.

  5. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am going through problems with your
    RSS. I don’t understand why I cannot subscribe to it. Is there anyone else
    having the same RSS issues? Anybody who knows the solution will you kindly respond?

    Thanx!!

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: