Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Sajak Lagu Wajib

Posted by bujanggamanik dina Nopémber 29, 2007

bendera1.gif

Karya Godi Suwana

Tingkelentrung sora lodong teu kabilang nu ngepung
nguriling bungking. Gumuruh soraning lodong
ngagoronggong tina jantung nu gorowong dilaung-laung
genggerong:” Sudah bebas negeri kita Indonesia merdeka!”
Mangpirang lodong ngalayang warna-warni hurung-hérang
jeung, teu ngakar na dapuran nanging anteng tingkowowong:
“Padamu negri kami mengabdi!”. Lodong pada lodong lohong
jeung lodong pacowong-cowong jeung songong pabohong-
bohong teu salempang kongkalikong teu hariwang najan
méhong sahong-hongeun: “Garuda pancasila akulah pendu
kungmu!
” Rampak lodong dipirig lodong jeung lodong sedengkeun
dapuran awi tinggal tunggul tinghariul ngarep-ngarep iwung
nu teu renung-renung teu hayang ngalodong kosong.

agustus 94

(Tina Saratus Sajak Sunda, Karya Abdullah Mustappa, spk.)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: