Rohang Kalam jeung Daluang

Nyiar Luang ti Papada Urang

Si Kabayan Ngala Nangka

Posted by bujanggamanik dina Nopémber 30, 2007

gambar-2.jpgSi Kabayan dititah ngala nangka ku mitohana. “Nu kolot ngala nangka téh, Kabayan!” Ceuk mitohana. Kencling Si Kabayan ka kebon, nyorén bedog rék ngala nangka. Barang nepi ka kebon, Si Kabayan alak-ilik kana tangkal nangka. Manggih nu geus kolot hiji tur gedé pisan. Tuluy waé diala. Barang dipanggul kacida beuratna.

“Wah, moal kaduga yeuh mawana, “ pikir Si Kabayan téh. Tuluy wé nangka téh ku Si Kabayan dipalidkeun ka walungan. Jung waé balik ti heula, da geus kolot ieuh!” ceuk Si Kabayan téh nyarita ka nangka.

Barang tepi ka imah, Si Kabayan ditanya ku mitohana.

“Kabayan, meunang ngala nangka téh?”

“Komo wé meunang mah, nya gedé nya kolot,” témbal Si Kabayan.

“Mana atuh ayeuna nangkana?” Mitohana nanya.

“Har, naha can datang kitu? Apan tadi téh dipalidkeun dititah balik ti heula, ceuk Si Kabayan téh.

“Ari manéh, na mana bodo-bodo teuing. Moal enya nangka bisa balik sorangan!” Mitoha Si Kabayan keuheuleun pisan.

“Wah nu bodo mah nangkana, kolot-kolot teu nyaho jalan balik,” ceuk Si Kabayan bari ngaléos.

(Tina Lima Abad Sastra Sunda, karya Wahyu Wibisana, spk,)

About these ads

57 Balesan to “Si Kabayan Ngala Nangka”

  1. desta pok

    gusti…
    ieu dongeng bodor pisan…
    hahahahahaha….
    jadi inget ka pun rama basa sim kuring budak baheula..

  2. pribumi pok

    Itulah Si Kabayan :)

  3. kadek pok

    haha.

    _________________________________________________________________________________________________

    @Kadek, haha deui lah…

  4. Agung pok

    Ceuk Si Kabayan : Ngaran anggota tubuh manusa asal na tina ngaran jelema :
    Si Rah
    Ceu Pil
    Jang Got
    Mas Taka
    Pa Ha
    Bu Lu
    jsb

    ________________________________________________________________________________________________

    @Agung, Kreatif pisan tah Si Kbayan teh nya. Nuhun kana informasina.

  5. Anzu_Ohz Killerz pok

    siah kabeh nu bodor teuing nya??
    si kabayan tina lahir geus kitu gening..
    jadi teu nyaho etika
    eakakakak

    jadi manusa tong bolot-bolot teuing nya!!
    bisi di tabok ku mitohana siah kabeh…:D

  6. indonesia pok

    na si kabayan bodoteh mni katotoloyoh nya ?
    hahahaha

  7. klo gk bdoh ,
    bkan kbyan nmax?

    ia kan

    hahahaha….

  8. kang asep pok

    cing atuh carita si kabayan nu sanesna, da resep pisan yeuh kanggo palipur qolbu.htrnh.

  9. [...] Si Kabayan Ngala Nangka [...]

  10. [...] Dimuat dina Carita Si Kabayan | 8 Pairan » [...]

  11. ingga pok

    hahaay..

  12. Hilmi smpn 9 pok

    bu HATURNUHUN ka ibu abdi teh aya tugas ti bu guru di piwarang nyieun carita legenda jadi abdi rek ngajieun blog si kabayan hatur nuhun bu

  13. hahaha ieu carita meno bodor-bodor pisan…. eleh-eleh
    kabayan-kabayan

  14. tukem pok

    lamun maca dongengn si kabayan teh sok kesel n gemes ku bodo na tp hayang seuri…hehehe

  15. hendriyana pok

    dasar kabayan….

  16. ralfizzy pok

    abdi teh keur milarian cerita si kabayan nu paling alus.

  17. yayat s. pok

    punten abdi nuhun ijin share carpon ieu ka FB, hatur nuhun..

  18. Adinda_TwibieBelle'Z pok

    Ada Gak Bu Cerita Kabayan Yang Lain Selain Ini?
    Sekalian Share Fb…Buat LeLucon…

  19. gusti nu agung aya aya wee ,,
    bodor pisanlah :)

  20. gusti nu agung , ieu carita meuni bodor kacida … hahaha :D

  21. sidiq pok

    inget jaman abi sakola SD…!

  22. Novi pok

    Hahaha meni kacida saena carita2 kabayan teh. .
    Hatur nuhun.

  23. Finny pok

    kocak pisanlah sikabayan :D

  24. rani pok

    rame carita kabyan teh, coba lum aya filmna deui kacida bodorna

  25. FITRI pok

    wkwkwkkwkwkkw….
    lucu…lucu…lucu….
    ngakak bnget da.. wkwkwkwkwk :D ..

  26. berkat cerita ini sayah bahagia
    minta doa nya supaya nilai syah bagus dengan mendongeng si kabayan

  27. ngiringan share di fb abdi..

  28. kabayan@aya2 wae atuh,,,,,pikaserinateh !!!!ajip//

  29. farrah musliemah pok

    haha aya-aya wae
    dasar kabayan!=D

  30. mega pok

    hahhaahaa lucu

  31. dani pok

    kadek we sikabayan na kehel-kehel teuing mah
    whahahaha

  32. hisyam pok

    hahaha gaul,,,”

  33. iwie imoeut pok

    pika seriun wae atuh kabayan

  34. alif pok

    top

  35. Yukyuk rukmana pok

    Reueus pisan ….

  36. hahaa.. gelo gelo siah si Kabayan,
    eta carita karersep urang jeung anu carita ngala tutut..

  37. saepudin pok

    duh dongeng ubar tunduh jadi panasaran carita si kabayan anu lainna””

  38. holis pok

    jhahahahaha.

  39. nabila azahra aulia pok

    alus carita teh,bisaan ngabodorna… Huahkhkhkhkhkhkhk….. :D

  40. ahmad pok

    mantap, , , , ngan kurang leungkap, , ,

  41. daffa pok

    no

  42. Epa Laela pok

    hehehehe….
    Kabayan… kabayan…
    dasar si borokokok

  43. Bert pok

    Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized it’s new to me.
    Nonetheless, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

  44. fhira pok

    saha ieu teh nungfarang na teh..

  45. kang bey pok

    nangkana kolot teuing janten tos pikun…………….!

  46. Shauna pok

    Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

    A theme like yours with a few simple adjustements would really make my
    blog stand out. Please let me know where you got your theme.
    With thanks

  47. trftrtrtr pok

    dasar kupla.. hehehehe
    lamun uka papanggih jeng c nangka
    ku uka tah mondok d imah uka
    meh bisa maturan kaluarga d imah ..
    sugan we bungah keur palawargi…

    atur nuhun …gilang toke…
    happy like…,,[[suka senang]],,…

  48. cialis pok

    Hi, i think that i noticed you visited my web site thus i came to go
    back the want?.I am trying to to find issues to enhance my web site!
    I assume its ok to make use of some of your ideas!!

  49. website pok

    Hi there colleagues, how is all, and what you wish for to say regarding this post, in my view
    its really remarkable in favor of me.

  50. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading?

    I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog.
    Any suggestions would be greatly appreciated.

  51. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump
    out. Please let me know where you got your theme.
    Bless you

  52. Generally I don’t learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very great article.

  53. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation?
    My website has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any techniques to help stop content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

  54. clean-up pok

    It’s really very complex in this busy life to listen news on Television, so I simply use web for that reason, and get the most recent information.

  55. Magnificent items from you, man. I have take into accout your stuff previous to and you are simply too magnificent.
    I actually like what you’ve got right here, certainly like what you are saying and the best way through which you say it. You’re making it enjoyable and you continue to care for
    to keep it wise. I can not wait to learn far more from you.
    That is really a wonderful web site.

  56. Rizky pok

    Ayi sikabayan ngala baok aya weuh

  57. Magnificent beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your web site,
    how could i subscribe for a weblog site? The account aided me a
    appropriate deal. I were a little bit familiar of this your
    broadcast offered brilliant clear concept

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: